EN

Κριτήρια εισαγωγής
Αρχική / Διαδικασία εισαγωγής / Κριτήρια εισαγωγής

Κριτήρια εισαγωγής

Κριτήρια εισαγωγής

Αιτήσεις χορηγούνται από την ηλεκτρονική διεύθυνση του ΠΜΣ και κατατίθενται εμπρόθεσμα μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Γραμματεία του ΠΜΣ σε ηλεκτρονική μορφή (με e-mail στο msc-pe@phed.auth.gr) σε ένα ενιαίο αρχείο pdf (το αρχείο να έχει την αίτηση και όλα τα δικαιολογητικά). Δεν γίνεται δεκτή η συμπληρωματική κατάθεση ληξιπρόθεσμων δικαιολογητικών. Οι ακριβείς ημερομηνίες υποβολής των δικαιολογητικών ανακοινώνονται στην προκήρυξη και τηρούνται απαρέγκλιτα.

Δικαιολογητικά για την υποβολή αίτησης

  1. α) Πτυχίο βασικών σπουδών Α.Ε.Ι. ή/και Τ.Ε.Ι. (απαραίτητο) (επιπρόσθετα βεβαίωση της ειδικότητας για τους πτυχιούχους των ΤΕΦΑΑ)
    β) Πτυχίο γνώσης ξένης γλώσσας, επιπέδου τουλάχιστον Β2 που αναγνωρίζεται από το Α.Σ.Ε.Π. (απαραίτητο).
  2. Βεβαίωση εκπόνησης διπλωματικής εργασίας.
  3. Βεβαιώσεις επαγγελματικής προϋπηρεσίας.
  4. Παραστατικά δημοσιεύσεων.
  5. Παραστατικά προφορικών ή/και αναρτημένων ανακοινώσεων.
  6. Βεβαίωση συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα.
  7. Άλλα πτυχία (Α.Ε.Ι. Α-Τ.Ε.Ι.).
  8. Διδακτορικός ή μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης στο Π.Μ.Σ.
Για να γίνει αποδεκτή η αίτηση και να ενεργοποιηθεί η διαδικασία της αξιολόγησης, δηλαδή της μοριοδότησης του/της κάθε υποψηφίου, πρέπει να πληρούνται οι παρακάτω απαραίτητες προϋποθέσεις:

  • Βασικό πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ.
    Υποχρεωτικά ο τίτλος σπουδών πρώτου κύκλου από ίδρυμα της αλλοδαπής πρέπει να έχει αναγνωριστεί από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.).
  • Η επάρκεια γνώσης μιας ξένης γλώσσας (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά) επιπέδου Β2 (καλή γνώση)
    Αξιολογείται από τα πιστοποιητικά επάρκειας που αναγνωρίζει το Α.Σ.Ε.Π. Σε περίπτωση που ο/η υποψήφιος/-α έχει αποφοιτήσει από αγγλόφωνο, γερμανόφωνο, ή γαλλόφωνο πανεπιστήμιο της αλλοδαπής και αυτό αποδεικνύεται από τον τίτλο σπουδών του/της δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση πιστοποιητικού γλωσσομάθειας της ξένης γλώσσας.

Το βασικό πτυχίο καθώς και το πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης της ξένης γλώσσας αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αξιολογηθεί η αίτηση του/της υποψηφίου/υποψήφιας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Ο/η κάθε υποψήφιος/-α που καλύπτει τις απαραίτητες προϋποθέσεις, αξιολογείται και κατατάσσεται σε πίνακα με βάση τα μόρια που συγκεντρώνει από κριτήρια διαφορετικής αξιολογικής βαρύτητας.
Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται με βάση τα μόρια που αθροίζονται από τα ακόλουθα κριτήρια εισαγωγής. Διευκρινίζεται ότι δεν είναι απαραίτητο ο/η υποψήφιος/α να ανταποκρίνεται σε όλα τα κριτήρια. Οι φάκελοι υποψηφιότητας αξιολογούνται από την Επιτροπή Αξιολόγησης Δικαιολογητικών.

Τα κριτήρια ορίζονται ως εξής:

  • Βαθμός πτυχίου (μέγιστο 45 μόρια).
    Βαθμός πτυχίου Χ 4
    α) Στην κατεύθυνση «Εκπαιδευτικά μοντέλα στη Φυσική Αγωγή» οι πτυχιούχοι των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) μοριοδοτούνται με 5 επιπλέον μόρια.
    β) Στην κατεύθυνση «Προσαρμοσμένη-Ειδική Φυσική Αγωγή» οι πτυχιούχοι με κύρια ειδικότητα «Ειδική Φυσική Αγωγή – Θεραπευτική Γυμναστική» μοριοδοτούνται με 5 επιπλέον μόρια.
  • Διπλωματική – Πτυχιακή Εργασία (μέγιστο 5 μόρια)
    Η Διπλωματική Εργασία αξιολογείται με πέντε μόρια αν έχει εκπονηθεί από ένα μόνο συγγραφέα, ανεξάρτητα από τη βαθμολογία της. Αν έχει εκπονηθεί από δύο ή περισσότερους συγγραφείς, τα μόρια που δίνονται στον/στην υποψήφιο/-α ισούνται με το πηλίκο του πέντε δια του αριθμού των συγγραφέων. Η διπλωματική εργασία πιστοποιείται με βεβαίωση από τις Γραμματείες των Τμημάτων ή τις βιβλιοθήκες και θα αναγράφει υποχρεωτικά τον τίτλο της εργασίας και τον αριθμό των συγγραφέων.
  • Η επαγγελματική προϋπηρεσία πρέπει να έχει αποκτηθεί μετά τη λήψη του πτυχίου και να εμπίπτει στην επιστημονική περιοχή του υποψηφίου (5 μόρια για 2 έτη εργασίας, 2 ½ μόρια για 1 έτος και 0.5 μόριο για ½ έτος).
    Η επαγγελματική προϋπηρεσία αποδεικνύεται με τα εξής δικαιολογητικά:
    1. Συμβάσεις με το Δημόσιο, ή με Ν.Π.Δ.Δ., σε συναφή αντικείμενα.
    2. Βεβαιώσεις από το Υπουργείο Παιδείας.
    3. Πιστοποιητικά ασφάλισης, σε συναφή αντικείμενα.
    4. Συμβόλαια με Αθλητικές Ομοσπονδίες, ή αποδείξεις πληρωμών από τις Ομοσπονδίες.

Στα παραπάνω δικαιολογητικά πρέπει ν’ αναγράφεται το είδος της σχέσης εργασίας, καθώς επίσης και ο ακριβής χρόνος απασχόλησης του υποψηφίου στη θέση αυτή. Δικαιολογητικά που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες ΔΕΝ γίνονται αποδεκτά, ως αποδεικτικά επαγγελματικής προϋπηρεσίας και ΔΕΝ αξιολογούνται.
Αναλυτικότερα για την αναγνώριση προϋπηρεσίας:

  1. Για τους μισθωτούς του δημοσίου τομέα:
    Βεβαίωση του οικείου φορέα του δημοσίου τομέα, από την οποία να προκύπτει επακριβώς το είδος και η χρονική διάρκεια της εμπειρίας.
  2. Για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα:
    Αντίγραφο ενσήμων του οικείου ασφαλιστικού φορέα, από την οποία να προκύπτει η χρονική διάρκεια της ασφάλισης.
    Βεβαίωση του εργοδότη όπου να φαίνεται επακριβώς, η χρονική διάρκεια και το είδος της εμπειρίας του καθώς και τα στοιχεία του εργοδότη, φυσικού προσώπου ή της επωνυμίας της επιχείρησης αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο.
  3. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες:
    Βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα, στην οποία να αναγράφεται η χρονική διάρκεια της ασφάλισης.

  • Για τους μισθωτούς του δημοσίου τομέα:
    Βεβαίωση του οικείου φορέα του δημοσίου τομέα, από την οποία να προκύπτει επακριβώς το είδος και η χρονική διάρκεια της εργασιακής εμπειρίας.
  • Για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα:
    Αντίγραφο ενσήμων του οικείου ασφαλιστικού φορέα, από την οποία να προκύπτει η χρονική διάρκεια της ασφάλισης. Βεβαίωση του εργοδότη όπου να φαίνεται επακριβώς, η χρονική διάρκεια και το είδος της εργασίας του καθώς και τα στοιχεία του εργοδότη, φυσικού προσώπου ή της επωνυμίας της επιχείρησης αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο.
  • Για τους ελεύθερους επαγγελματίες:
    Βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα, από την οποία να προκύπτει η χρονική διάρκεια της ασφάλισης.
  • Δημοσιεύσεις άρθρων σε έγκριτα περιοδικά της ημεδαπής ή/και της αλλοδαπής με συντακτική επιτροπή (μέγιστο 10 μόρια)
    Αξιολογούνται μέχρι δύο δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων. Αν η δημοσίευση είναι σε διεθνές έγκριτο περιοδικό (σε διεθνή βιβλιογραφική βάση δεδομένων), ή Ελληνικό επιστημονικό περιοδικό που χρησιμοποιεί σύστημα κριτών, τότε ο υποψήφιος για να αξιολογηθεί πρέπει να είναι μέχρι τρίτος στη σειρά των συγγραφέων της εργασίας. Ο πρώτος συγγραφέας λαμβάνει 5 μόρια, ο δεύτερος 3 και ο τρίτος 2.
    Ο/η υποψήφιος/-α πρέπει στον φάκελο υποψηφιότητας να προσκομίσει αυτούσιο το κείμενο της δημοσίευσης σε pdf.
    Αν η εργασία είναι υπό δημοσίευση, τότε πρέπει να κατατεθεί επιπλέον η βεβαίωση αποδοχής από τον διευθυντή σύνταξης του περιοδικού και αντίγραφο της εργασίας.
  • Προφορικές ή/και αναρτημένες (poster) ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια της ημεδαπής ή/και της αλλοδαπής (μέγιστο 6 μόρια)
    Αξιολογούνται μέχρι δύο ανακοινώσεις. Η συμμετοχή σε κάθε προφορική ή αναρτημένη ανακοίνωση αξιολογείται για τον πρώτο συγγραφέα με 3 μόρια, για τον δεύτερο με 2 και για τον τρίτο με 1.
    Ο/η υποψήφιος/-α πρέπει να προσκομίσει βεβαίωση της παρουσίασης και αντίγραφο των πρακτικών του συνεδρίου (την 1η σελίδα και τη σελίδα με την περίληψη της εργασίας), στο οποίο έγινε η ανακοίνωση καθώς και βεβαίωση παρουσίασης από τον Πρόεδρο του συνεδρίου.
  • Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα (5 μόρια)
    Ο/η υποψήφιος/-α πρέπει να καταθέσει βεβαίωση από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (Επιτροπές Ερευνών των ΑΕΙ), η οποία να πιστοποιεί τη συμμετοχή του/της σε ερευνητικό πρόγραμμα, ελάχιστης διάρκειας ενός ημερολογιακού εξαμήνου.
  • Δεύτερο πτυχίο από άλλο τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ (10 μόρια)
    Οι υποψήφιοι που είναι κάτοχοι δεύτερου πτυχίου από ΑΕΙ ή ΤΕΙ της ημεδαπής ή αλλοδαπής αξιολογούνται με 10 μόρια. Υποχρεωτικά ο τίτλος σπουδών πρώτου κύκλου από ίδρυμα της αλλοδαπής πρέπει να έχει αναγνωριστεί από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.).
  • Κατοχή Μεταπτυχιακού Διπλώματος (Master) ή Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) (μέγιστο 25 μόρια)
    Όσοι/ες υποψήφιοι κατέχουν μεταπτυχιακό δίπλωμα μοριοδοτούνται με 15 μόρια, ενώ οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος με 25 μόρια.

Δικαιολογητικά εισδοχής για την υποβολή αίτησης
Η αίτηση υποψηφιότητας στο Π.Μ.Σ. υποβάλλεται μόνο στις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Το έντυπο της αίτησης υποψηφιότητας βρίσκεται στο http://physicaleducation.phed.auth.gr. Την ημέρα κατάθεσης της αίτησης ο/η υποψήφιος/α πρέπει να υποβάλει όλα τα δικαιολογητικά μαζί.

Εκπαίδευση στη Φυσική Αγωγή | Μεταπτυχιακό ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Εκπαίδευση στη Φυσική Αγωγή” έχει ως αντικείμενο την ανανέωση της επιστημονικής γνώσης για την προαγωγή της αθλητικής επιστήμης και την ειδικευμένη έρευνα με ιδιαίτερη έμφαση στις σύγχρονες εξελίξεις στα γνωστικά πεδία της Σχολικής Φυσικής Αγωγής και της Προσαρμοσμένης/ Ειδικής Φυσικής Αγωγής.

NEWSLETTER

Newsletters

Αφήστε μας το email σας για να σας στέλνουμε ενημερωτικά emails που αφορούν το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπαίδευση στη Φυσική Αγωγή | Μεταπτυχιακό ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ

Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών
ΑΠΘ ΤΕΦΑΑ, 1ος όροφος (γυάλινο κτήριο), Θέρμη, 54124, Θεσσαλονίκη,

+30 2310-992242

msc-pe@phed.auth.gr